Zpannend Zernike

5 oktober 2024
12:00 - 17:00
Activiteiten
Doopsgezinde Kerk
Zpannend Zernike

Tijdens hét Groninger wetenschapsfestijn voor Jong en Oud openen ook wij onze deuren. Waarom? Zpannend Zernike verwijst naar de wetenschapper Frits Zernike (van campus Zernike). Op 5 oktober zetten scholen/universiteiten hun deuren open. Wat niet iedereen weet is dat de zus van Frits, Anne Zernike, ook geschiedenis schreef. Zij is namelijk de eerste vrouwelijke predikant in Nederland in, jawel, een Doopsgezinde Kerk. Daarom zetten wij onze deuren ook open.

Tijdens de middag kunnen kinderen zich verkleden alsof ze in de tijd van Frits en Anne leefden. Ook is er een kleurplaatwedstrijd (zie hieronder) en iets lekkers. Kom vooral even langs!

Voor meer informatie over Zpannend Zernike: www.zpannendzernike.nl

Kleurplaatwedstrijd:
Anne Zernike was de eerste vrouwelijke dominee. Het is belangrijk dat iedereen kan worden wat zij of hij wil. Daarom hebben we de kleurplaatwedstrijd de titel ‘Worden wat je wil’ gegeven. Je kunt de kleurplaat op zaterdag 5 oktober in de kerk kleuren / inleveren of thuis (af)maken en opsturen naar de Oude Boteringestraat 33. Je kunt hier de tekening downloaden.