Cursus ‘De Andere Kant van de Muur’

28 november 2023
19:30 - 21:00
Activiteiten
Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen
Cursus ‘De Andere Kant van de Muur’

Theologische vorming in Advent a.d.h.v. het boek ‘De Andere Kant van de Muur’ van Munther Isaac -predikant in de Geboortekerk in Bethlehem. Rond kerst gaat het vaak over het Bethlehem van lang geleden, maar hoe is het om daar nu als christen te leven? Welke bewegingsvrijheid heb je nog als je slachtoffer bent van geweld en onderdrukking?

Dit zijn vragen en geluiden vanaf de andere kant van de muur die momenteel dwars door Bethlehem loopt. Ze zijn in het licht van het 75-jarig bestaan van de staat Israël extra relevant. Zeker nu de ontwikkelingen van de afgelopen weken (en dus ná de publicatie van dit boek) pijnlijk laten zien dat vrede op aarde ver weg is. Tijdens deze Theologische Verdieping luisteren we naar die andere kant van de muur en wat dat ons geloof te zeggen heeft. Let op, het accent ligt op het theologisch appel en niet op de historische of politieke duiding van het conflict.”

Dinsdag 28 nov.Ontmoeting voorbij de muur (H.1 en H.2)
Dinsdag 5 dec. Het land behoort aan God (H.3 en H.4)
Dinsdag 12 dec.Wie is mijn naaste?  (H. 5 t / m H.7)
Woensdag 20 dec.Gezegend de vredestichters / God heeft ons opgezocht (H. 8 t/m 10)
De avonden zijn van 19.30-21.00 in de kerkzaal van de Doopsgezinde Kerk Groningen – Oude Boteringestraat 33

In de veertigdagentijd (2024) heeft u opnieuw de gelegenheid om zich theologisch te verdiepen. Hoewel die cursus anders van opzet zal zijn, is er een inhoudelijk raakvlak tussen de beide cursussen. In beide speelt namelijk het diepe verlangen naar vrede, bevrijding en een plek om vrij te kunnen bewegen. Tegelijk wordt de Exodus aan de andere kant van de muur wellicht anders beleefd.