‘Anna Vertelt’

28 januari 2023
20:00
doopsgezinde kerk, Oude Boteringestraat 33, 9712 GD Groningen, kerkzaal
Affiche van de voorstelling

Anna Magdalena vertelt over haar leven met Johann Sebastian Bach.
Bach stond bekend als een hork. Maar was dat ook echt zo? Als iemand het weet, is het Anna Magdalena Bach, zijn tweede vrouw. In ‘Anna Vertelt’ verhaalt ze over haar leven met de beroemde componist. Haar verhaal wordt afgewisseld met live muziekfragmenten.
Deze bijzondere cross-over van: vertelkunst, toneel en klassieke muziek, is te zien op vrijdag 27 (uitverkocht) én zaterdag 28 januari, om 20.00 uur, in de doopsgezinde kerk.
Het verhaal van Anna Magdalena is geromantiseerd en gedramatiseerd, maar wel op basis van research en feiten. Anna vertelt over liefde en muziek, over verdriet, onmacht en geluk. Het is een verhaal voor iedereen, voor mensen die dol zijn op Bach en ook voor hen die nog nooit van Bach gehoord hebben, voor hen die gek zijn op verhalen of voor wie gewoon zin hebben in een leuk avondje uit !
Vanuit haar liefde voor muziek en verhalen kwam Ina Klompmakers op het idee voor deze voorstelling. Ze schreef het verhaal en speelt ook de verteller in de voorstelling. Elsbeth Mulder vertolkt de zingende Anna (Anna kon prachtig zingen). Verder met Jur Lommerts (de omroeper), Eeuwe Zijlstra (orgel), Rens Riechelman (trompet) en Cora van der Linde (dwarsfluit).
Meer informatie: www.annavertelt.nl, waar u ook online kaarten kunt kopen.
‘Anna Vertelt’ is een productie van Ginyson in opdracht van Stichting Muziek en Scholing (www.muziekenscholing.nl) en is mede mogelijk gemaakt door Kunst-raad Groningen.