‘Mijn leven, mijn einde!’ theater & gesprek

11 februari 2024
14:30 - 16:00
Activiteiten
Doopsgezinde Kerk, Oude Boteringestraat 33, Groningen
‘Mijn leven, mijn einde!’ theater & gesprek

Ook wanneer het einde van het leven dichterbij komt, is het belangrijk om keuzes te kunnen maken en regie te houden. Bij het 50-jarig bestaan van de NVVE (Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Levenseinde) schreef en regisseerde Helmert Woudenberg* drie toneelscènes die in 2023 door het hele land werden gespeeld onder de titel:

Mijn leven, mijn einde!                                                                            
Voorkom een open einde, maak je eigen keuzes

Na elk van de drie toneelscènes die gespeeld worden door de actrices, Elsje de Wijn, Vera Boots en Kathenka Woudenberg, gaat een medewerker van de NVVE samen met hen in gesprek met het publiek. Daarbij worden de toeschouwers aan het denken gezet en geïnformeerd over keuzemogelijkheden aan het einde van het leven. Ook komen aan de orde wilsverklaringen die daarbij behulpzaam kunnen zijn. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Deze voorstelling, die plaatsvindt in de week van de euthanasie van 5 tot en met 11 februari, wordt medemogelijk gemaakt door het DoRe-café, een gezamenlijk initiatief van de Doopsgezinden en Remonstranten in Groningen. Dit ‘café’ organiseert veelsoortige activiteiten op het raakvlak van maatschappij, cultuur, geloof en levensbeschouwing.

Kosten: €10,- p.p. U kunt bij de deur contant of per pin betalen, of via onderstaand formulier vooraf aanmelden én betalen.

* Helmert Woudenberg overleed in november 2023

Mijn leven, mijn einde

Aanmelden én betalen voor theaterbijeenkomst ‘Mijn leven, mijn einde’

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Prijs: 10,00 €
Payment Method
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.