Beno Hofman overleden

Beno Hofman overleden

Op 28 december jl. is op 69-jarige leeftijd Beno Hofman overleden na een kort ziekbed. Beno was ruim veertig jaar lid van de Verenigde Doopsgezinde Gemeente Groningen. Hij was tot drie keer toe lid van de kerkenraad. In de jaren ’80 voor het jeugdbeleid en van 2005 tot 2011 en vanaf 2020 als voorzitter. In die hoedanigheid was hij sinds 2020 tevens bestuurslid van Stichting het Doopsgezinde Gasthuis en afgevaardigde in de Groninger en Drentse Doopsgezinde Sociëteit.
Ook was hij in de jaren ’90 hoofdredacteur van het landelijke Algemeen Doopsgezind Weekblad.
Verder hield hij zich bezig met het vredeswerk, via zowel de Doopsgezinde Vredesgroep als in het Groninger Vredescentrum. Daarnaast leverde Beno – binnen zijn werkzaamheden als historicus van stad en provincie Groningen in het algemeen – een waardevolle bijdrage aan de geschiedschrijving van de doopsgezinden in Stad.
Zaterdag 6 januari nam men in besloten kring afscheid, lees hier het In Memoriam en een stuk over De Witte Raaf geschreven door ds. Nick Everts.
Een openbaar afscheid vindt plaats op zaterdag 13 januari 2024 vanaf 19.30 uur in de Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1 Groningen. 
Meerdere sprekers zullen tijdens deze bijeenkomst terugblikken op Beno’s rijke leven. Iedereen die Beno een warm hart toedraagt is van harte welkom.
In de geest van Beno is er na het afscheid in de Nieuwe Kerk de mogelijkheid om in EM2 (Suikerunieterrein, Groningen) te proosten op zijn leven. Hier treden The Wild Berry’s op en bent u vanaf 21.00 uur welkom.

Er is een online condoleanceregister geopend waar u / jij een herinneringen aan hem kunt delen.

Beeld: Nienke Maat/DvhN