Expositie met portretschilderijen van Mirjam van den Briel nog tot eind september te zien.

Expositie met portretschilderijen van Mirjam van den Briel nog tot eind september te zien.

De op 13 september geopende tentoonstelling met werk van de Groninger kunstenares Mirjam van den Briel blijft te zien tot eind september op diverse data en uren (klik HIER). Het betreft een reeks van vijftien meer dan levensgrote portretten (100×70 cm) van mensen die haar dierbaar zijn, gemaakt sinds 2020.
Een goede vriendin van Mirjam, de theologe Rebekka Hermán-Mostert, beschreef haar visie op de kunstenares en haar werk in een inleiding: ‘Gedachten bij de Gezichten‘, die in haar afwezigheid werd voorgelezen. Voor diegenen die niet aanwezig konden zijn maar zeker ook voor hen die het al wel gehoord hebben is er de kans om die informatieve, boeiende en ontroerende inleiding na te lezen. Klik dan HIER.

Na de inleiding over haar werk zongen leden van haar koor: ‘Cantores Sancti Martini’ (o.l.v. Leo van Noppen) nog liederen, die in hun teksten alle het thema ‘gezicht’ hadden.
Omdat Mirjam van den Briel zich geïnspireerd weet door diverse Joodse filosofen en schrijvers, waaronder Buber en Levinas, werd de dag erna een lezing over Emmanuel Levinas gehouden – de filosoof die zozeer het appèl dat uitgaat van ‘het menselijk gelaat’ ter sprake heeft gebracht.
Deze lezing, door Naud van der Ven, is vanaf 15 september te zien en te horen op het kerkdienstgemist-kanaal van de Doopsgezinde Gemeente Groningen: klik daarvoor HIER.

De dagen waarop na 13 september de schilderijen nog bekeken kunnen worden zijn :
14, 19, 20, 21, 26, 27 en 28 september,
maar wel op wisselende tijdstippen! te weten:

19, 20, 26, 27 september10:00-12:00 uur
21, 28 september12:00-14:00 uur

Nota Bene: Van 14 tot 31 oktober is de expositie, onder de titel ‘Kopstukken‘, dit keer mét schetsen van voorstudies, ook nog te zien in Galerie Y2, aan het Damsterdiep nr. 299, op do. vr. en za. van 14:00 tot 17:00 uur. De officiële opening daarvan is op 18 oktober, om 16:30 uur.